Drammen tinghus

Det nye tinghuset er plassert i grønne og historiske omgivelser sentralt i Drammen. Bygget er funksjonelt, der store vindusflater mot gateplan indikerer åpenhet og transparens. KORO har engasjert to kuratorer med lokal kunnskap til å utvikle kunstprosjektet. Tinghuset skal stå ferdig sommeren 2023.

Forplass, illustrasjon av Dyrvik Arkitekter.

Om prosjektet

Bygget ligger i byens historiske sentrum ved siden av Frimurerlogen og rett overfor Drammens teater. Framsiden vender ut mot Gamle Kirkeplass, en bypark med gamle, store trær, benker, statuer og monumenter. Det er et travelt område, i en historisk del av Drammen med nærhet til Drammenselva og byens bibliotek. Rettsaler og øvrige publikumsrom er plassert i 1. og 2. etasje, mens 3. etasje er en ren kontoretasje.

Tinghuset er tegnet av Dyrvik Arkitekter og vil være på 3600 kvadratmeter. Det oppføres etter passivhus- standard, men en fossilfri byggeplass der byggherren sikter mot å oppnå 30% reduksjon av utslipp sammenlignet med andre referansebygg.

– Vinnerforslaget har mange fine kvaliteter, både funksjonelt og estetisk. Tinghuset fremstår som en bygning fra vår tid, og har kvaliteter som gjør den til en representativ bygning for domstolene, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Det nye tinghuset er planlagt ferdigstilt sommeren 2023, og vil være en samlokalisering mellom tingretten, jordskifteretten og lagmannsretten i Drammen.

Nærmere informasjon om kunsten publiseres ved ferdigstillelse.

 

Detaljer

Adresse

Gamle Kirkeplass, Drammen.

Fylke

Viken

Planlagt ferdigdato

30.06.2023

Kunstfaglig prosjektleder

Pernille Skar Nordby

Kurator

Marius Dahl
Linn Cecilie Ulvin

Arkitektkontor

Dyrvik Arkitekter AS

Byggherre

Statsbygg

Program

Kunst til statens nybygg