Prosess

Ngoma Germain

 

Om

Til plassen utenfor inngangspartiet til Drammen tinghus har Germain Ngoma (f. 1953) laget skulpturen Prosess, som består av modulbaserte, omskiftende materialer bygget opp rundt en indre kjerne av stål. Bruk av papir og bøker gir assossiasjoner til lovverket, mens den støpte epoxyens transparens er inspirert av Drammenselva like ved. En større naturstein montert på toppen gir verket tyngde. 

Utformingen bryter med tinghusets stramme arkitektur – en kontrast som inviterer til refleksjon over konteksten verket er plassert i. I kunstnerskapet sitt har Ngoma ofte hatt fokus på prosess og gjenstandenes forgjengelighet. I Drammen har han utfordret dette og skapt et varig, offentlig verk.  

– Jeg samler på objekter og materialer som har blitt vraket, ting som blir kastet etter bruk, men fortsatt bærer i seg en referanse til hva de er, sier han selv om sitt kunstnerskap.

Ngoma endrer og bearbeider materialer og gjenstander fra sine opprinnelige former og funksjoner, og gir dem en ny verdi. Utenfor tinghuset blir transformasjonsaspektet et symbol på møtet mellom enkeltmennesket og rettsvesenet. 

Detaljer

Datering

2023

Kunstner

Ngoma Germain

Kategori

Uterom, Maleri, Installasjon, Rominstallasjon, Metall, Stein/Gipsarbeid, Akrylmaling, Sveising, Plaststøping

Teknikk og materiale

Sokkel i støpt betong og kobber. Malte bøker og papirblokker, kobberfolie, aluminium, bly, messing, kobber, trefiner, gummiduk støpt i epoxy. Naturstein i granitt.

Mål


Høyde: 550cm
Bredde: 70cm
Dybde: 70cm

Reference

KORO.008577