Einar Gerhardsens Plass – hjertet av det nye regjeringskvartalet. Fire innvendige vegger i inngangspartiene i A-blokka (midten) og D-blokka (til høyre) skal få kunstnerisk utforming. Illustrasjon: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture
Aktuelt

Prekvalifisering for kunst til det nye regjeringskvartalet

KORO inviterer til åpen prekvalifisering for kunstnerisk utforming av fire vegger i inngangspartier i det nye regjeringskvartalet.

Søknadsfrist: 10. juni 2024 kl. 13.00

KORO har ansvar for kunst i det nye regjeringskvartalet som er under bygging i Oslo sentrum. Fra før har KORO avholdt inviterte konkurranser for bygulvet, og for pyramiderommet i A-blokken.  I tillegg er det gjort innkjøp, gitt direkte oppdrag og en omfattende rekuratering av kunst som allerede finnes i departementenes samlinger.

Nå inviterer KORO til åpen prekvalifisering for utforming av fire vegger i inngangspartiene i A- og D-blokken.

Inngangspartiene vil hovedsakelig benyttes av ansatte i departementene, men veggene vil være delvis synlige fra utsiden og ha avgjørende betydning for inngangspartienes karakter. Samtlige innganger vender mot Einar Gerhardsens plass, et nytt åpent byrom som har fått kallenavnet «Regjeringskvartalets hjerte».

Konkurransen om utformingen av veggene er en viktig del av en overordnet kuratorisk plan for kunst i regjeringskvartalet. KORO ønsker at søkere til oppdraget skal gjenspeile mangfoldet i samfunnet – og vi ser fram til å høre fra både nyutdannede og erfarne aktører med ulike kompetansefelt, fagkombinasjoner og perspektiver.

Etter prekvalifisering vil inntil 30 kunstnere inviteres til en lukket skissekonkurranse. Mellom en og fire kunstnere vil deretter velges til å gjennomføre oppdraget. Ferdigstillelse er planlagt til andre halvdel av 2025 for både A-blokk og D-blokk.

Alle kunstnere som er bosatt i eller kommer fra Norge eller Sápmi, inviteres til å vise sin interesse.

Les og last ned fullstendig utlysning (lenken åpner i ny fane): ​​Åpen prekvalifisering i nytt regjeringskvartal​ 

Les og last ned vedlegg for ytterligere informasjon (lenken åpner i ny fane): Vedlegg til åpen prekvalifisering

Søknadsskjema finnes i denne lenken: Åpen prekvalifisering i nytt regjeringskvartal (cognitoforms.com)

Fakta

  • Hva: Konkurranse om kunstnerisk utforming av fire innendørs vegger i det nye regjeringskvartalet
  • Konkurranseform: Åpen prekvalifisering med påfølgende skissekonkurranse og direkte oppdrag
  • Hvem kan delta: Kunstnere i/fra Norge og Sápmi
  • Hva skal leveres: Motivasjonsbrev, CV, referanseprosjekter
  • Søknadsfrist : 10. juni kl. 13.00
  • Søknadene vurderes av: KOROs kuratorgruppe for nytt regjeringskvartal
  • Offentliggjøring: Navn på kunstnere som inviteres til å delta i skissekonkurranse (inntil 30) publiseres på koro.no innen 1. juli (med forbehold om endringer).