Vestre Viken jordskifterett, avd. Nesbyen/Embedsgarden

Vestre Viken jordskifterett har fått to nye kunstverk, et maleri av Tarald Wassvik som er montert høyt på veggen i 2. etasje, og en skulptur av Jennie Hagevik Bringaker, plassert på gresset utenfor inngangspartiet. Begge kunstverkene kan gi assosiasjoner til naturens nærvær, og om å finne sin plass og riktig vei.

Guds gjøgler, Tarald Wassvik. Fotograf: Christian Tunge

Om prosjektet

Tarald Wassviks maleri Guds gjøgler er en kombinasjon av ulike teknikker og materialer, noe som er typisk for hans kunst og som skaper et særegent og underfundig bildespråk. Maleriet består av organiske former og med en fargepalett dominert av jordfarger og gylne toner. I bildets øverste del er det skåret inn intrikate mønstre og linjespill rett på platen, mens nedre del er dominert av runde, buede og myke malte former. Motivet fremstår først som helt abstrakt, men etter hvert skimtes figurative fragmenter av en skikkelse med et landskap i bakgrunnen. Tittelen er hentet fra en barnebok som er basert på et gammelt fransk sagn om en talentfull gjøgler som opptrer på ulike torg. De synlige bærestroppene på hver side av maleriet henviser til gjøglerens sceneteppe satt opp mellom to vimpler.

Jennie Hagevik Bringakers kunstnerskap inkluderer blant annet performance, skulptur og maleri. Hennes arbeid med figurative skulpturer baserer seg ofte på personlige erfaringer, der gjennomgående motiv og temaer er kvinnekropper, mor og barn-relasjon, fruktbarhetssymboler og livets kretsløp. Skulpturen Varde er et møte mellom en stein og en kvinneskikkelse utført i metall. Skikkelsen og steinen speiler hverandre gjennom tegninger i steinen. Skikkelsen ser ut som hun snur seg mot eller fra noe: er hun på vakt eller har hun oppdaget noe uventet? Ordet varde er beslektet med å være var, synonymt med å være oppmerksom, varsom, sky eller følsom. En varde kjenner vi som oppstablede steiner som ofte er plassert på fjelltopper og stier som grense – eller veimerker. De er et tegn på at du er på riktig vei.

Tarald Wassvik (f. 1986) bor og jobber i Saksumdal, Lillehammer. Han er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, Kunst – og designhøgskolen i Bergen og Kunstakademiet i København. Han har deltatt ved en rekke utstillinger og er innkjøpt av flere offentlige og private samlinger.

Jennie Hagevik Bringaker (f. 1978) bor og jobber i Strømmen. Hun er utdannet scenograf og billedkunstner fra Høgskolen i Østfold og New York University. Hun har tidligere drevet performanceplattformen Trollkrem, og hatt en lang rekke utstillinger i tillegg til offentlige kunstprosjekter.

Detaljer

Adresse

Alfarvegen 117, Nesbyen 3540

Fylke

Buskerud

Kunstnere

Jennie Bringaker
Tarald Wassvik

Ferdigstilt dato

01.09.2022

Prosjektleder

Anna Katharina Haukeland
Elisabeth Tetens Jahn

Fagkomite

Robert Johansson
Camilla Løw
Eli Skatvedt , (høsten 2021)

Mottakerinstans

Norges domstoler

Byggherre

Nesbyen kommune

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for publikum

Program

Kunst til leiebygg og eldre statlige bygg

Kunstverk