Statens vegvesen Region Vest, Leikanger

Lina Viste Grønlis (NO) interaktive skulptur staver til sammen ordet «HEI» og er ment å fungere som en innbydende og humoristisk velkomst til besøkende.


Vis på kart
Lukk kartet
Finn veien

Finn veien til Sta­tens vegve­sen Re­gi­on Vest, Leik­an­ger

eller
Finn stedet der du er nå
Velg transporttype:
Avbryt
  • HEI, Lina Viste Grønli. Fotograf: Ingvild Brekke Myklebust
  • HEI, Lina Viste Grønli. Fotograf: Ingvild Brekke Myklebust
  • HEI, Lina Viste Grønli. Fotograf: Ingvild Brekke Myklebust
  • HEI, Lina Viste Grønli. Fotograf: Ingvild Brekke Myklebust
Klikk for å zoome

Om prosjektet

Om prosjektet

Statens vegvesen består av Vegdirektoratet og fem regioner: Region nord, Region midt, Region vest, Region sør og Region øst. De har også 72 trafikkstasjoner og fem vegtrafikksentraler fordelt over landet. Statens vegvesen i Leikanger ligger i Sogn og Fjordane, og tilhører Region vest.

Kunstneren ønsket å lage en skulptur med et enkelt og innbydende budskap plassert utenfor kontorlokalene. Resultatet ble en interaktiv skulpturell installasjon som består av de tre bokstavene H, E og I, i wiresaget Iddefjordgranitt. Bokstavene er delvis stående og liggende, og måler henholdsvis 225 cm x 135 cm x 45 cm (H og E) og 225 cm x 45 cm x 45 cm (I). Bokstaven H er oppreist mens bokstavene E og I ligger ned og kan fungere som sitteplasser. Sammen staver de ordet «HEI» (som også er tittelen på verket), og tanken er at de skal være en humoristisk velkomst til besøkende og en møteplass for besøkende og ansatte.

Arbeidene til Lina Viste Grønli har ofte en lekenhet i form og innhold som gjør dem tilgjengelige for menneskene som ser dem. På tross av den tilsynelatende enkelheten har skulpturene gjerne mange lag og referanser – selv om disse ikke er en forutsetning for opplevelsen av verket. Grønli tar ofte i bruk semantikk, semiotikk og begrepsforståelse, som her hvor «HEI» fungerer som en lek med tolkning, form og innhold.

Lina Viste Grønli har også gjort et prosjekt for Difi i Leikanger, og det oppstår en interessant kobling mellom disse verkene.

Lina Viste Grønli (1976) bor og arbeider i Oslo og Cambridge, USA. Hun er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og har hatt en rekke utstillinger, senest ved MIT List Visual Art Center, Cambridge (2015), DIVORCE, Gaudel de Stampa, Paris (2015) og Christian Andersen København (2015). I 2013 mottok hun Award for Excellence in Design for skulpturen Peace Clock, som skal vises permanent på Trygve Lie Plaza ved FN-bygget i New York.

Fakta

Fakta

Besøksadresse

Askedalen 4, 6863 Leikanger

Ferdigstilt dato

01.12.2015

Prosjektansvarlig
Kurator

Karen Christine Tandberg
Elin Maria Olaussen

Arkitektkontor

Arkitektkontoret Erling Haugen AS

Mottakerinstans

Statens vegvesen - region vest

Byggherre

Statsbygg

Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for publikum

Program

Kunst til statlige nybygg

Kunstverk

Kunstverk

Relatert innhold

Del dette prosjektet