Skien barne- og familiesenter

Verkene til Lina Viste Grønli (NO) og Camilla Løw (NO) har et lekent uttrykk som gjør at arbeidene deres kan appellere til både voksne og barn.


Vis på kart
Lukk kartet
Finn veien

Finn veien til Ski­en bar­ne- og fa­mi­lie­sen­ter

eller
Finn stedet der du er nå
Velg transporttype:
Avbryt
  • Instrument, Camilla Løw. Fotograf: Karen Christine Tandberg
  • Instrument, Camilla Løw. Fotograf: Morten Bjerk
  • Skien barne- og familiesenter, Skien. Fotograf: Statsbygg
  • Feminism, Lina Viste Grønli. Fotograf: Morten Bjerk
Klikk for å zoome

Om prosjektet

Om prosjektet

Skien barne- og familiesenter gir tilbud til barn fra 0-13 år og deres omsorgspersoner. Institusjonen har fire boenheter for familier, og de gir også polikliniske og hjemmebaserte behandlingsopplegg. Familiene som kommer hit har ofte tunge belastninger på flere livsområder.

Kunsten her kunne gjerne ha et formspråk som appellerte til både barn og voksne, og som kunne bidra til å vekke fantasi og kreativitet uansett alder.
Camilla Løws skulptur Instrument ble plassert i uteområdet, slik at flest mulig får glede av den. Den er synlig fra både hovedinngangspartiene, kantinen til administrasjonen og fra veien. Skulpturen er også synlig fra den andre seksjonen med boliger på familiesenteret, og knytter på denne måten de ulike byggene sammen.

Instrument var med i en stor utstilling på Museet for samtidskunst i 2012, og er laget i lakkert aluminium formet som et hjul. Camilla Løw jobber ofte med prefabrikkerte, industrielle elementer som dette, som hun setter sammen i ulike kombinasjoner i sterke primærfarger. Sammenblandingen vi ser i Instrument, av geometriske former, elementære farger og bruddstykker av gjenkjennelige hverdagsobjekter, stimulerer til kreativitet og fantasi. Løw er opptatt av betrakterens rolle og hvordan skulpturen fungerer i omgivelsene.

Lina Viste Grønli jobber også med enkle, geometriske former, som hun fyller med innhold. Hennes to arbeider kalt Feminism, som er plassert på veggen i administrasjonsbygget, er formet som trekanter. For henne representerer en trekant ordet feminisme, og hun jobber ofte med nettopp forholdet mellom form og ord. Hun henter ofte navnene til arbeidene fra populærkulturen, og målet hennes er å sette i gang assosiasjoner hos betrakteren når tittel og verk sees i sammenheng.

Fakta

Fakta

Besøksadresse

Svalevegen 6B/C,
3742 Skien

Ferdigstilt dato

01.03.2015

Kunstkonsulent(er) i kunstutvalget

Elin Maria Olaussen
Karen Christine Tandberg

Arkitektkontor

Spir Arkitekter as
Rambøll Norge AS

Byggherre

Statsbygg

Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for besøkende

Program

Kunst til statlige nybygg

Kunstverk

Kunstverk

Relatert innhold

Del dette prosjektet