13. til 17. juni 2016 losjerte Aleksi Wildhagen på kasernen Haslemoen på Setermoen. Der fulgte han de meniges daglige rutiner, beveget seg rundt og tegnet motiver fra omgivelsene. Wildhagen ønsket å observere aktivitetene i og ved leiren, og lage tegningene mens han var der. Resultatet ble 27 tegninger som nå er innrammet og installert i oppholdsrommet på Haslemoen. 11 av arbeidene er senere påført utprintede fotografier for å gi brukerne noen hint og ledetråder om at arbeidene er blitt til i deres omgivelser og hverdag. Motivene kretser rundt hverdagsliv, militært nærvær i det sivile samfunnet, natur og andre elementer som fanget kunstnerens oppmerksomhet som en utenforstående besøkende.
Setermoen er en militærleir i Bardu kommune i Troms. Det ble etablert soldatutdanning her allerede i 1898, og stedet ble valgt på grunn av den strategiske plasseringen mellom fjellene. Forsvarets virksomhet utgjør en viktig bærebjelke i nærområdet, og er en sentral del av stedets identitet. Sivilsamfunnet og Forsvaret lever i en gjensidig og historisk forankret symbiose. Kunstprosjektet til Wildhagen tar utgangspunkt i denne stedsspesifikke særegenheten, og utforsker hvordan omfattende problemstillinger knyttet til forholdet mellom det sivile og det militære kan belyses gjennom tegninger av et lite sted i Norge.
Å bruke tegning som metode gir en spennende tilnærming til hvordan et sted kan dokumenteres. Tegning er en teknikk som de fleste kjenner og kan relatere seg til, og spiller på klassiske og historiske måter å avbilde verden på. Det dokumenterende tegneprosjektet fremstår også som et brudd med den estetikken som brukerne ellers forholder seg til i leiren. Teknikkene Wildhagen brukte vekslet mellom blyant, kull, tusj og oljepastell.
Aleksi Wildhagen (f. 1976) er utdannet blant annet ved kunstakademiene i Trondheim og Helsinki. Han debuterte på Høstutstillingen i 2006 og har deltatt på en rekke utstillinger.