Politidirektoratet

I Politidirektoratets lokaler i Oslo kan man se et videoverk, en skulptur og malerier av Hilmar Fredriksen, en pionér i norsk performancekunst.

Gymnastics A-B-C-D, Hilmar Fredriksen. Fotograf: Werner Zellien

Om prosjektet

Hilmar Fredriksen jobber allsidig innenfor et bredt felt som omfatter skulptur, maleri, video, installasjon og scenografi. Hans kunstneriske undersøkelser pendler mellom det formale, vitenskapelige og metafysiske, og tar ofte for seg momenter fra hverdagslivet med et humoristisk blikk. Hans lekne, underfundige og tvetydige univers appellerer til mange.

Politidirektoratet er det øverste ledelsesnivået i norsk politi. Ansatte og besøkende i lokalene på Majorstuen i Oslo, kan oppleve et utvalg av Fredriksens bilder, en skulptur og et videoverk.

I resepsjonsområdet finner vi skulpturen Six Pack og et utvalg bilder fra serien Kartoteket, som kunstneren har jobbet med siden 1982. I kantineområdet finnes et større utvalg fra samme serie. Serien består av et stort antall skisseaktige verk malt på pappkartong, alle i likt format. Det er stor visuell rikdom i bruken av ulike form- og fargestrukturer, symboler og piktogrammer. Serien kan sees som del av en pågående fortelling om hva kunstneren har vært opptatt av gjennom livet.

I gangområdet innenfor sikkerhetsslusene vises videoen Gymnastics: Her kan man se et repeterende mønster av mennesker som utfører ulike yoga- og gymøvelser til et minimalistisk lydspor. Ved å vise flere verk og uttrykk fra samme kunstner skapes det forbindelseslinjer mellom verkene, noe som igjen kan inspirere publikum til å lage sine egne historier.

Hilmar Fredriksen (f. 1953) er utdannet ved Statens kunstakademi og ved Kunstakademiet i Düsseldorf. Han representerte Norge på Sydney Biennalen i 1992 og Sao Paolo Biennalen i 1998, og er innkjøpt i flere større norske samlinger, som Nasjonalmuseet, Bergen Kunstmuseum, Trondheim Kunstmuseum og henholdsvis Telenors og Storebrands kunstsamling.

Kunstprosjektet er ett av 11 i tildelingsrunde 9 under kunstordningen LES, som er rettet mot statlige etater i private leiebygg og eldre statsbygg.

Detaljer

Adresse

Fridtjof nansens vei 14-16, 0369 Oslo

Fylke

Oslo

Kunstner

Hilmar Fredriksen

Ferdigstilt dato

01.06.2017

Prosjektleder

Elisabeth Tetens Jahn

Fagkomite

Siv Hofsvang
Thomas Hestvold
Sverre Gullesen

Arkitektkontor

Dark arkitekter

Byggherre

Statsbygg

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for publikum etter avtale

Program

Kunst til leiebygg og eldre statlige bygg