Laboratoriebygget ved NTNU i Ålesund rommer tre avdelinger: automasjon og data, bygg og anlegg, og produkt og design. I midten av bygget er det også en gymsal og garderober som brukes av alle studentene på universitetet. Laboratoriebygget er et sted hvor ting skapes, og kunstutvalget ønsket at kunsten her skulle ta opp i seg aktiviteten og dynamikken som studentenes utforskning og nysgjerrighet genererer.
To verk av Siv Bugge Vatne henger i hver sin foajé på motsatte sider av Laboratoriebygget, nemlig papircollagen The Broken Sea og glasscollagen Twelve Waves and a Mountain. I den første har Bugge Vatne bygget opp et hav av tusenvis av ulike bølger hentet fra tegneserieverdenen: De mange fragmentene har blitt satt sammen med tanke på at linjene, formene og fargene passer sammen og skaper et helhetlig bilde. Kunstneren har arbeidet med komplekse rytmer, og bryter med de vante perspektivene. I de to motivene strekkes materialet fra mikro- til makronivå på ulike måter; i papircollagen gjøres det ved å samle nok fragmenter til å bygge opp et hav, og i glassmosaikken ved å forstørre fragmentene opp så mye at det føles som om bølgene tar over rommet.
Bugge Vatnes arbeider er inspirert av amerikansk popkunst, slik vi for eksempel kjenner den fra Roy Lichtensteins malerier, så vel som tradisjonelle japanske landskapstresnitt, og ikke minst arbeidene til Katsushika Hokusais fra midten av 1800-tallet. Bugge Vatne videreutvikler dette uttrykket ved å fremheve tegneseriens materialitet, som bruken av papir og raster, og ved å åpne opp flatene og gjøre dem mer organiske.