I 2014 flyttet Norges forskningsråd inn i nye lokaler på Lysaker. Forskningsrådet fungerer som administrasjon for mesteparten av Statens bevilgninger til norsk forskning, og er også en sentral møteplass for norske og internasjonale forskere.
Byggets postmoderne interiør inspirerte Vinje til å lage to nye og stedsspesifikke kunstverk i byggets store glassatrium: En frittstående skulpturgruppe i fem deler og et femten meter høyt relieff på veggen. Veggrelieffet Prosjekt består av flere enn femti elementer i bjørkefinér og avspeiler strukturen til mønsteret i granittgulvet, her videreutviklet til en tredimensjonal form. Verket kan minne om blader i en bok, blafrende ark eller dokumenter som bryter ut av sin vante form.
Skulpturgruppen består av fem skulpturer som minner om 4-trinns trapper, og heter Helga, Dagfinn, Judith, Rita, Nawal. De fem fornavnene personifiserer skulpturene, og er hentet fra forskere og filosofer som kunstneren verdsetter. Fornavnene kan også assosiere til at et forskningsfelt består av mer enn rekken med kjente og berømte enkeltforskere, for bak ethvert vellykket forskningsprosjekt står det også en rekke enkeltindivider.
Kunstneren har hentet skulpturenes form fra amfiteaterets trappetrinn. Amfiteateret har gjennom historien vært et sted for mange typer kunnskapsutveksling, og skulpturens form bærer derfor med seg en assosiasjon til Norges forskningsråd som et samlingspunkt og et sted for åpen diskusjon på mange plan.
Prosjektet ble ferdigstilt november 2014, og er ett av ti kunstprosjekter realisert i 8. tildelingsrunde under kunstordningen for statlige etater i private leiebygg og eldre statsbygg.
Petrine Vinje (født 1980) gjorde seg bemerket med et stort anatomisk teater i Frognerparken i tilknytning til Skulpturbiennalen i 2013. Hun har blant annet hatt separatutstillinger ved Kulturhistorisk Museum i Oslo, Kunstnerforbundet og Akershus Kunstsenter. Vinje er utdannet fra Institutt for farge ved KHiO i 2005.