NIBIO Norsk institutt for bioøkonomi

I resepsjonen til Nibio på Ås viser Inge van der Drift (NL) sin kunstneriske tolkning av det forskerne ser i mikroskopene sine. Dette er bare ett av flere kunstverk ansatte og besøkende nå kan oppleve i instituttets nyrenoverte lokaler.

Uten tittel, Inge van der Drift. Fotograf: KORO/Cathrine Wang

Om prosjektet

Nibio er et forskningsinstitutt med spisskompetanse innen landbruk, matproduksjon, plantehelse, miljø og ressursforvaltning. De har sju forskningssentre spredd rundt om i landet. Bygningsmassen til Nibio er fra femti- og sekstitallet, men har fått et nytt inngangsparti og resepsjon i fellesbygget.

Inge van der Drift ble valgt som kunstner for det nye inngangspartiet. Hun arbeider med skulpturelle prosjekter som åpner opp for sanselige opplevelser, og henter ofte inspirasjon fra planter og biologi. Til Nibio har hun laget fem tredimensjonale objekter som spiller på det forskerne der daglig jobber med; bakterier og soppkulturer sett gjennom mikroskopet. Verkene er plassert på uventede steder, tre av dem på veggene og to i taket. De er laget i hønsenetting som har blitt sprøytet med sink og har oksidert i etterkant.

Veggene i inngangspartiet er dessuten blitt malt i en okergul farge som er hentet fra Odd Tandbergs veggmaleri, og i tillegg er en gjennomgangsfarge i Nibio sitt informasjonsmateriale.

Detaljer

Adresse

Høgskoleveien 7
1430 Ås

Fylke

Viken

Kunstner

Inge van der Drift

Ferdigstilt dato

01.09.2012

Prosjektansvarlig

Dag Wiersholm
Mette Kvandal

Kunstkonsulent(er) i kunstutvalget

Harald Fenn

Arkitektkontor

Kristin Jarmund Arkitekter AS

Byggherre

Statsbygg

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Delvis tilgjengelig for publikum

Program

Kunst til statens nybygg

Kunstverk