Medietilsynet

Bjørn Bjarres (NO) skulptur When Everything Explodes We Will Be Free sammenligner media med et kaotisk landskap av fragmenterte kropper.

When everything explodes we'll be free, Bjørn Bjarre. Fotograf: Werner Zellien

Om prosjektet

Bjørn Bjarres skulptur When Everything Explodes We Will Be Free er laget spesielt til Medietilsynets lokaler i Fredrikstad. Det er et vitalt, humoristisk og lekent verk som utfordrer publikum: Et tastatur og andre maskindeler delvis dekket av en hudfarget masse hvor ulike kroppsdeler stikker opp; øyne, ører, en parykk og et kvinnebryst. Tre føtter har hvite tennissokker på, og på den ene sitter det en sommerfugl. Det hele er plassert på en rund sokkel under en kuppel i plexiglass.

Medietilsynet jobber for at alle i Norge skal ha tilgang til et variert medietilbud, mellom annet ved å se til at media oppfyller lover, regler og forpliktelser. Tilsynet tildeler også pressestøtte, setter aldergrenser for film på kino og arbeider for at barn og unge skal kunne bli ansvarlige brukere av digitale medier.

Bjørn Bjarre sammenligner her media med et landskap, en offentlig kropp, et monster eller en kaosorganisme. Verket er en videreutvikling av hans tidligere skulpturer der han med kunstnerisk bruk av menneskekroppen – representert ved hele eller fragmenterte kropper – finner et uttrykk som spenner assosiasjonsrikt og med tvetydighet mellom lek og alvor.

Bjørn Bjarre (f. 1966) har siden 1990-tallet arbeidet med plastelinaskulpturer under overskriften «abstrakt følelse», der han transformerer og dekonstruerer menneskekroppen til uventede og nye gestalter. Ofte ligger drømmebilder og pop-kulturelle myter til grunn for de absurde og til tider groteske skulpturene.

Bjarre er utdannet fra Statens Kunstakademi. Han er representert i en rekke store offentlige og private samlinger, blant annet Nasjonalmuseet, Bergen Kunstmuseum, Storebrand, Norsk Hydro og Nordea.

I 2016 ble verket innkjøpt av Nasjonalmuseet.

Detaljer

Adresse

Nygata 4, 1607 Fredrikstad

Fylke

Kunstner

Bjørn Bjarre

Ferdigstilt dato

15.08.2008

Prosjektansvarlig

Elisabeth Tetens Jahn

Kunstutvalgets øvrige medlemmer

Per Hess
Jeannette Christensen
Anne Thomassen

Byggherre

Statsbygg

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Delvis tilgjengelig for publikum

Program

Kunst til leiebygg og eldre statlige bygg

Kunstverk