Helsedirektoratet

Helsedirektoratets lokaler på Storo i Oslo har fått syv litografier av kunstner Bjørn Ransve.

Helsedirektoratet. Fotograf: Werner Zellien

Om prosjektet

De abstrakte, grafiske arbeidene er montert i ankomstområdet, et areal med høy grad av offentlighet hvor kunsten vil kunne oppleves av mange. Bjørn Ransve jobber ofte med samme motiv i ulike farger, for slik å undersøke hvordan den konstante formen oppleves når kulørene endres. Ransves litografier til Helsedirektoratet, med sine minimalistiske motiver i ulike farger, føyer seg inn i denne utforskningen.

Bjørn Ransve (f. 1944) er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi. Allerede tidlig i karrieren viste han stor og rik variasjon i sitt kunstneriske uttrykk. Han beveget seg fra et figurativt og ekspresjonistisk formspråk på 1970 og -80-tallet til å jobbe mer abstrakt fra 1990-tallet. I sin omfattende grafiske produksjon kombinerer han sine tegneferdigheter med det komplekse håndverket litografi. Han inngår dermed i tradisjonen etter Edvard Munch, der norske kunstnere arbeider med grafikk på høyt internasjonalt nivå. Ransve er fremdeles aktiv som maler, tegner og grafiker, og jobber ofte i større serier.

Ransves syv litografier til Helsedirektoratet er laget på 2000-tallet. Helsedirektoratet har omplassert eksisterende verk og malt vegger for å tilrettelegge for utsmykningen. Verkene er kjøpt for stimuleringsmidler fra Kulturdepartementet under covid-19.

Detaljer

Adresse

Vitaminveien 4, 0485 Oslo

Fylke

Oslo

Kunstner

Bjørn Ransve

Ferdigstilt dato

08.03.2022

Fagkomite

Elisabeth Tetens Jahn , KORO
Anna Katharina Haukeland , KORO
Robert Johansson , 2022
Camilla Løw
Eli Skatvedt , 2021

Mottakerinstans

Helsedirektoratet

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for besøkende

Program

Kunst til leiebygg og eldre statlige bygg

Kunstverk