A K Dolven er nominert til Årets kunstner 2020 for kunstverket Untuned Bell, som er installert på Rådhusplassen i Oslo. Det er tidsskriftet og nettmagasinet Subjekt som står bak nominasjonen. Foto: Alette Schei Rørvik
Aktuelt

KORO gratulerer!

Tre av fem nominerte i Subjekts kåring Årets kunstner 2020 er involverte i KORO-prosjekter. Bli med og stem dem frem.

Subjektprisen deles ut årlig av tidsskriftet og nettmagasinet Subjekt. Prisen, som består av heder, ære og en statuett, er inndelt i ti kategorier og er som tidsskriftet selv sier «en feiring av kulturåret som har gått, og en hedrende anerkjennelse av menneskene, initiativene og kulturproduktene som gjør Norge til et kulere land å bo i».

A K Dolven, Bjørn Båsen og Joar Nango har alle jobbet med kunstprosjekter til offentlige rom for KORO i 2020. Båsen og Nango har laget kunst til Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP) ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø, og i august i år sørget A K Dolven for at Untuned Bell kom tilbake til sitt gamle nabolag i det den ble installert på Honnørbrygga på Rådhusplassen i Oslo.

I nominasjonsteksten til A K Dolven er det nettopp hennes arbeid med Untuned Bell som trekkes fram. Klokken som på grunn av sin manglende samstemthet ble fjernet fra sine 48 medklokker i tårnet i Oslo Rådhus i 2000, har fått ny betydning som kunstverk.

– Anne Katrine Dolven har laget et av byens beste offentlige kunstverk, og det fortjener å verdsettes.


Subjekts redaksjonelle jury

Verket er interaktivt og inviterer til deltagelse, ytring og handling. På bakken under bronseklokken, er det installert en pedal. Tråkker du på den gir du lyd til klokken som i mange år har vært taus, ustemt og utstøtt.

Gå inn på Subjekt, og stem på din favorittkunstner. Vinnerne lanseres 17. desember i år.