Norges grønne fagskole – Vea

Barns tilsynelatende uskyld og fargens kraft er utgangspunkt i Thomas Bremerstents skulpturer til Norges grønne fagskole i Moelv.

Indigo Kid #1-3, Thomas Bremerstent. Fotograf: Werner Zellien

Om prosjektet

Thomas Bremerstent jobber figurativt og eksperimentelt i en rekke ulike klassiske og moderne materialer. Et gjennomgående motiv i hans kunst er mystiske vesener som kan knyttes til ulike fortellinger, erindringer og myter.

De tre skulpturene med titlene Indigo Kid #1-3 viser barn som kjæler med harer. Skulpturene er først formet i leire, så støpt i betong. Deretter er de malt og farget med waterbased stain, et produkt særlig brukt i USA til behandling av gulv for å etterligne ulike typer stein. Kunstneren har brukt fargen asurblå og lakk for å skape en tilnærmet versjon av blank azuritt; en type krystall som ifølge pseudovitenskap skal roe ned sinnet, frigi stress og forvirring, samt lindre bekymringer og ubesluttsomhet. Titlene Indigo Kid #1-3 kommer fra begrepet Indigo Children, en idé fra New Age-miljøer i 1970- årene, og en betegnelse som ble gitt til barn man hevdet hadde spesielle, usedvanlige eller overnaturlige evner og egenskaper.

Thomas Bremerstent (f. 1992, Danmark) bor og jobber i Oslo og er utdannet på Kunsthøgskolen i Oslo. Han arbeider hovedsakelig med skulptur som utforsker form og materiale, samt sosiale og politiske spørsmål.

Detaljer

Adresse

Turistveien 92
2390 Moelv

Fylke

Innlandet

Kunstner

Thomas Bremerstent

Ferdigstilt dato

01.08.2023

Prosjektansvarlig

Anna Katharina Haukeland , KORO
Elisabeth Tetens Jahn , KORO

Fagkomite

Robert Johansson
Camilla Løw
Eli Skatvedt , til høsten 2021

Arkitektkontor

Arnljot Castberg

Byggherre

Statsbygg

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Offentlig tilgjengelig

Program

Kunst til leiebygg og eldre statlige bygg

Kunstverk