UiS Universitetet i Stavanger, Musikkhuset i Bjergsted

Steinens naturlige bevegelser er utgangspunktet for Ilija Wyllers skulptur på fakultet for utøvende Kunstfag ved Universitetet i Stavanger.

Eyes squinting at rays, Ilja Wyller. Fotograf: Christian Tunge

Om prosjektet

Eyes squinting at rays er laget av Masikvartsitt, en tusen millioner år gammel smaragdgrønn steinart fra Kautokeino, med et unikt foldemønster og særegen farge. I arbeidet med skulpturen har kunstneren tatt utgangspunkt i steinens egenart og naturlige bevegelser. Alle fasene i huggingen er for eksempel synlige i overflaten, og hun har med vilje latt deler av skulpturen være ubearbeidet og rå. Wyller har latt seg fascinere av at noe som bokstavelig talt er «hardt som stein» kan la seg behandles slik, eroderes og uthules, for så å legges tilbake både som stein og skulptur. Skulpturen hviler på en forhøyning ved fakultetets inngangsparti.

-Å jobbe med en Masikvartsitt er nesten som jobbe med en juvel, sier hun selv om materialet.

Ilija Wyller (f. 1987) bor og jobber i Oslo og er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Gjennom primært maleri og skulptur skildrer hun et abstrakt landskap som opplevelse og erindring. Hun tilhører en ung generasjon kunstnere som er opptatt av flytsoner mellom sjangre, teknikker og materialbruk. Wyller har hatt flere separatutstillinger i Oslo, og har deltatt på gruppeutstillinger på blant annet Astrup Fearnley Museet i Oslo (2015) og Galerie Noah Klink i Berlin (2017).

Detaljer

Adresse

Bjergsted Terrasse, 4007 Stavanger

Fylke

Rogaland

Kunstner

Ilija Wyller

Ferdigstilt dato

21.09.2022

Prosjektleder

Elisabeth Tetens Jahn
Anna Katharina Haukeland

Fagkomite

Camilla Løw
Robert Johansson
Eli Skatvedt , (høsten 2021)

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for publikum

Program

Kunst til leiebygg og eldre statlige bygg

Kunstverk