NRK Troms og Finnmark

Eevahenna Aaltos tekstilarbeid spiller på årstidenes kontraster i Nord-Norge.

Kontraster, Eevahenna Aalto. Fotograf: Ingun A. Mæhlum

Om prosjektet

Kunstverket er et tredelt tekstilarbeid. Det abstrakte motivet spiller på kontraster mellom kalde og varme farger og kontrastene mellom årstidene. De ytterste delene er vevd i varme nyanser og symboliserer sommertiden. Midtpartiet symboliserer vinteren og er vevd i mørkere og kjøligere toner. For å understreke kulden ytterligere har Aalto vevd inn metalltråder mellom det mørke garnet, som gir et rikt fargespill og forsterker kontrasten til de lysere feltene. Aalto har vevd på en vanlig vev, og i tillegg til ull – og metalltråder har hun brukt andre naturlige materialer som natursilke, bomull og lin. Totalt 90 kilo garn ble brukt til arbeidet.

Før kunstverket Kontraster, fikk sin permanente plass hos NRK Troms ble det også vist på Festspillene i Nord-Norge i Harstad.

Eevahenna Aaltos tekstilarbeid ble opprinnelig laget til NRK Troms` nybygg i Tromsø. I 2003 ble NRK Troms og NRK Finnmark slått sammen til ett navn.

Eevahenna Aalto (f. 1944 i Helsingfors) er en finsknorsk bildekunstner som hovedsaklig arbeider med tekstilkunst. Hun har siden 1970 bodd i Norge, og bor i Hammerfest. Aalto har utført en rekke offentlige kunstverk gjennom sin karriere, og også vært kunstkonsulent for offentlige oppdrag. Formspråket er modernistisk, hun er opptatt av å eksperimentere både med form og farge. Ofte er det landskapet i Nord-Norge som inspirerer henne. Aalto er utdannet fra Den frie kunstskolen og Kreeta Pohjanheimos tekstilskole i Helsingfors og Bergen kunsthåndverkskole, nåværende Kunsthøgskolen i Bergen.

Detaljer

Adresse

Krognessvegen 29, 9291 Tromsø

Fylke

Kunstner

Eevahenna Aalto

Ferdigstilt dato

01.07.1983

Prosjektansvarlig

Egil Sinding-Larsen

Kunstkonsulent(er) i kunstutvalget

Marie Fangel

Aritekt

Nils Holter
Jan Bauck

Byggherre

Statsbygg

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for besøkende

Program

Kunst til statens nybygg

Kunstverk