Den norske ambassaden i New Delhi

I forbindelse med en større modernisering og utvidelse av den norske ambassaden i New Dehli, er det gjennomført kunstprosjekt som går i dialog med vertslandets egne tradisjoner. Det første som møter besøkende i vestibylen, er Gerd Tinglums fargesterke vegginstallasjon.


Vis på kart
Lukk kartet
Finn veien

Finn veien til Den nors­ke am­bas­sa­den i New De­lhi

eller
Finn stedet der du er nå
Velg transporttype:
Avbryt
 • 20 fylker, Gerd Tinglum. Fotograf: Umang Bhattacharyya
 • 20 fylker, Gerd Tinglum. Fotograf: Umang Bhattacharyya
 • Den Norske Ambassaden i New Dehli, Den Norske Ambassaden i New Dehli. Fotograf: Statsbygg
 • Aural World I, Ambadas Khobragade. Fotograf: Umang Bhattacharyya
 • Exploration VII, VI, V, II, IV, X, Ambadas Khobragade. Fotograf: Umang Bhattacharyya
 • Exploration VII, Ambadas Khobragade. Fotograf: Umang Bhattacharyya
 • Exploration IV, Ambadas Khobragade. Fotograf: Umang Bhattacharyya
 • Vanntegn II, Kari Dyrdal. Fotograf: Umang Bhattacharyya
Klikk for å zoome

Om prosjektet

Om prosjektet

Den opprinnelige ambassadebygningen fra 1960, som er inspirert av europeisk etterkrigsmodernisme, er utvidet med et større tilbygg tegnet av Terje Grønmo. Utvidelsen rommer blant annet et nytt representasjonsområde med ventehall og forhage, visumavdeling og auditorium. I den nye ventehallen strekker et åpent atrium seg gjennom tre etasjer og slipper inn lys gjennom store glassflater. Naturen er gitt innpass i bygget ved bruk av naturstein i vegger og gulv, et vannspeil langs gulvet og integrert vegetasjon.

Det første man møter ved ankomst i vestibylen, er verket 20 fylker av Gerd Tinglum (f. 1951). Det består av 20 kvadratiske, monokrome fargeflater, montert i et rektangulært mønster på to tilstøtende vegger. Tinglum er kjent for sine fargesterke vegginstallasjoner der hun setter sammen fargeflater til visuelle dialoger. Platene malt i lag på lag med transparente fargesjikt som kunstneren har hentet frem fra hver fylkesblomst. Resultatet er 20 unike og intense fargemarkører som til sammen representerer Norges tilstedeværelse i India.

Til konferanserommet ved vestibylen er gobelinen Vanntegn I av Kari Dyrdal kjøpt inn.  Tekstilen er vevd i ulike materialer som lin, ull, silke og nylon i en digital vevteknikk som Dyrdal selv har vært med på å utvikle. Mens det hos Tinglum er fargene som skaper dialog med en indisk kultur, er det hos Dyrdal teknikken og materialbruken som går i dialog med indisk tekstiltradisjon, samtidig som resultatet representerer nyskapende norsk tekstilkunst. Vannmotivet i tekstilen knytter seg til byggets naturbaserte uttrykk og har referanser både til norsk natur og energiutvikling, og til indisk kultur som symbol på renhet og skaperkraft.

I tillegg er det kjøpt verk av den anerkjente indiske kunstneren Ambadas (1922-2012): Maleriet Aural World I og seks tegninger fra serien Exploration. Ambadas var en sentral aktør i utviklingen av indisk modernisme og den abstrakte kunstens gjennombrudd. Han flyttet til Norge i 1972, men fortsatte sin karriere som kunstner i India livet ut, og er representert i hjemlandets viktigste kunstsamlinger.

Fakta

Fakta

Besøksadresse

50-C Shantipath, Chanakyapuri, New Delhi 110021, India

Ferdigstilt dato

24.01.2017

Prosjektansvarlig
Kunstkonsulent(er) i kunstutvalget

Hedevig Anker
Are Hauffen

Arkitektkontor

Terje Grønmo Arkitekter AS

Mottakerinstans

Utenriksdepartementet

Byggherre

Statsbygg

Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for besøkende

Program

Kunst til statlige nybygg

Ekstern lenke

Kunstverk

Kunstverk

Milepæler

Milepæler

 • 08.09.2011
  Oppdragsbrev

 • 26.10.2011
  Konsulenter valgt

 • 10.04.2012
  Oppstartsmøte i kunstutvalg

 • 11.03.2014
  Kunstplan godkjent

 • 16.06.2014
  Kontrakt med kunstner

 • Høst 2015
  Ferdigstillings dato

Del dette prosjektet