Bergen helse- og sosialhøgskole

Grunnet omorganisering i Staten er ansvaret for den integrerte kunsten overtatt av virksomheten i bygget.

 

Om prosjektet

Bergen helse- og sosialhøgskole overtok i 1989 Bergen sjømannsskole. Den eldste delen av bygget er fra 1903, men fikk et nytt påbygg i 1964.

Etter at Bergen helse- og sosialhøgskole overtok bygningen har den gjennomgått en omfattende oppussing og ombygging. Et nytt takbygg er kommet til, samt et tilbygg ved hovedinngangen. Tilsammen har bygget nå en tre ganger skiftende arkitektur. Bygget ligger vakkert til på toppen av Nordnes-halvøya, med naturomgivelser på vestsiden ned mot Pudderfjorden. På den motsatte side, bebyggelse ned mot Vågen og rutebåttrafikken.

Utsmykkingen består av enkeltformer i emaljert kobber og svart, matt tre. Enkeltelementene varierer over 4 hovedformer, fargene er klare og sterke. Emaljeformene definerer ulike punkt på veggen. Det blir skapt linjer, energi og liv i veggflaten. Lange svarte stokker holder alt sammen visuelt.

Veggen ved trappa har tilsvarende former – som fortsetter gjennom veggen og blir avsluttet med en stor sirkulær form inne i hallen.

Detaljer

Adresse

Haugeveien 28, 5005 Bergen

Kunstner

Kurt Johannessen

Ferdigstilt dato

01.01.1994

Prosjektansvarlig

Arild H. Eriksen

Kunstkonsulent(er) i kunstutvalget

Laila Aas Birkeland

Arkitektkontor

Styve og Rabbe

Byggherre

Statsbygg

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for publikum

Program

Kunst til statens nybygg

Kunstverk