Aktuelt

Aurora er tilbake på sokkel

Knut Steens Aurora ble skadet i terroranslaget mot regjeringskvartalet i Oslo. Nå er skulpturen endelig tilbake på sokkel, i Nansenparken på Fornebu. Se film om Aurora her!

Aurora er det eldste monumentale verket i KOROs samling av kunst i offentlige rom. Det ble bestilt til regjeringskvartalet på slutten av 1970-tallet og var fram til 22. juli 2011 plassert på Einar Gerhardsens plass. Skulpturen ble skadet under terrorangrepet og ble derfor plassert på lager.  

– Jeg mener at denne skulpturen er et ikon, som på en måte vil heve området, sier styreleder Flytårnet kultursenter, Knut Grøholt.

På grunn av skadene, har den fem meter høye skulpturen ikke kunne stå oppreist.

Nå har KORO reparert skulpturen, som nå er plassert på en nyprodusert sokkel, omringet av lys og luft utenfor Flytårnet kultursenter på Fornebu – til glede for kunstnerne i bygget og turgåere utenfor.

– Jeg blir ganske rørt da, for Aurora er jo egentlig «master-piece´n» til Knut Steen, pappa. Så jeg synes det er flott at den kommer hit, hvor det er mye som foregår på kunstnerplanet. Her får den et fint sted å være, sier Knut Steens datter Hege Steen, som har fulgt prosessen tett.

Mute or unmute top video
Pause or play video

Ville ikke videoen spille? Klikk deg inn her.

Den norske billedhoggeren Knut Steen (1924 – 2011) har også utført et større arbeid for KORO ved ambassaden i Washington D.C.

Blant hans mest kjente monumenter kan nevnes Rudolf Nilsen i Oslo (avduket i 1953) og Hvalfangstmonumentet i Sandefjord (1960).