Fra 1. oktober blir Ana María Bresciani en del av kuratorgruppen i KOROs kunstseksjon. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard. 
Aktuelt

Ny kurator i KORO

Ana María Bresciani er ansatt som kurator i åremål i KOROs kunstseksjon.

Ana María Bresciani har lang praksis som kurator, blant annet fra Henie Onstad kunstsenter. 

– Vi er veldig glade for at Bresciani har takket ja til å bli en del av kuratorgruppen i KOROs kunstseksjon, sier seksjonsleder Nora Ceciliedatter Nerdrum.

Bresciani vil inngå i teamet som jobber med kunst til Regjeringskvartalet.

– Med sin brede erfaring fra arbeid med kuratering, ​formidling, kunstproduksjon og samlingsforvaltning, får hun en sentral rolle i utviklingen av prosjektene i årene som kommer, sier Nerdrum.

Ana María Bresciani har en bachelor i kunsthistorie fra Bogota (2001) og en mastergrad i utstillingsstudier fra Venezia (2005). Etter fullført utdannelse har hun jobbet som program- og formidlingsleder, undervisnings- og forskningsassistent og redaktør. Fra 2013 har hun vært tilknyttet Henie Onstad Kunstsenter, de åtte siste årene som kurator og seniorkurator. Nå ser hun fram til oppstarten i KORO.

– Jeg gleder meg til å bidra med nye ideer til kunstprosjektet i det nye regjeringskvartalet, men også til å samarbeide med det jeg vet er fantastiske folk, sier Bresciani. 

Hennes forventninger til jobben er høye.

– Jeg ser fram til å vokse, både personlig og profesjonelt, og til å jobbe med KOROs spennende samfunnsoppdrag. 

KORO har ansatt kuratorer i åremålsstillinger siden 2019. Denne stillingen ble lyst ut før sommeren og det var 28 søkere til jobben. Bresciani tiltrer stillingen i KORO 1. oktober.