(uten tittel)

Inger Sitter

Lukk kartet
Finn veien

Finn veien til (uten tit­tel)

eller
Finn stedet der du er nå
Velg transporttype:
Avbryt
  • A marble relief by Inger Sitter, which was made originally for the swimming pool at Skådalen School for Deaf and Hearing-Impaired Children, has moved with the school to its new premises. The pale marble, with its many different textures and gently undulating surface, leads one’s thoughts to rocky outcrops and stones. These were recurring themes in Sitter’s motifs. The new location for the work in the stairwell was chosen as a place where it can be touched by passing children and young people in recognition of the tactile nature of the work.
    (Uten tittel), Inger Sitter. Bildet viser verkets opprinnelige plassering på Skådalen skole for hørselshemmede, . Fotograf: Werner Zellien
  • (Uten tittel) svømmehallen til Skådalen skole for hørselshemmede, Inger Sitter. Fotograf: Werner Zellien
  • (Uten tittel) svømmehallen til Skådalen skole for hørselshemmede, Inger Sitter. Fotograf: Werner Zellien
  • (uten tittel) svømmehallen til Skådalen skole for hørselshemmede, Inger Sitter. Fotograf: Werner Zellien
  • (Uten tittel) svømmehallen til Skådalen skole for hørselshemmede, Inger Sitter. Fotograf: Werner Zellien

Om

Eit marmorrelieff av Inger Sitter som opprinneleg blei laga til svømmehallen i Skådalen skole for hørselshemma, har fulgt med da virksomheita blei flytta. Det lyse marmormaterialet med sine mange ulike teksturar og den svakt bølgande overflata, leier tankane til svaberg og stein. Det var eit tilbakevendande tema i Sitter si motivkrets. Den nye plasseringa i trappehallen tek vare på hensikta med det taktile verket; at det skal kunne tas på av barn og unge som oppheld seg der.

Fakta

Datering

1982

Kunstner
Kategori

Relieff

Teknikk og materiale

Uthugget og polert marmor

Mål


Høyde: 150cm
Bredde: 100cm

Del dette prosjektet