skrapa komager

A K Dolven

Lukk kartet
Finn veien

Finn veien til skra­pa ko­ma­ger

eller
Finn stedet der du er nå
Velg transporttype:
Avbryt
  • skrapa komager, A K Dolven. Fotograf: Thierry Bal
  • skrapa komager, A K Dolven. Fotograf: Thierry Bal

Om

Verket skrapa komager viser eit eldre par frå Nordland, og på det gamle familiefotografiet er det samiske fottøyet mannen har på seg skrapa bort.

Verket er eit samarbeid med kunstnaren Rune Johansen.

Alle dei fire delane av Dolven sitt prosjekt jeg fant jeg fant – alt er ikke som du tror det er ser du spelar på det som er funne: funne stemmer, funne lys, funne stein, funne fotografi og funne historier. Objekta er lokalt forankra og har ei poetisk og undersøkande tilnærming til korleis vi stiller oss til fortida, forfedrane våre, kultur, lys og natur.

 

Fakta

Datering

2014

Kunstner
Kategori

Fotografi

Teknikk og materiale

Sort/hvitt fotografi som er printet på lerret og plassert i en lysboks

Mål


Høyde: 3.5m
Bredde: 5.25m
Dybde: 40cm

Inventarnummer

KORO.006795

Presentasjon av kunstneren

Kunstner A K Dolven er bosatt i London og Lofoten og arbeider innenfor flere medier. A K Dolven, utdannet i Paris og Oslo, anses som en av Norges mest anerkjente kunstnere nasjonalt og internasjonalt og har stilt ut – og er representert på en rekke sentraleinstitusjoner og samlinger verden over. I 2004 var hun Festspillkunstner i Bergen og hennes verk Engeler permanent plassert i uterom i Lodz, Derry, Berlin og Henie-Onstad Kunstsenter i Oslo.A K Dolvens arbeider omhandler blant annet scener fra hverdagslivet. I disse arbeidene iscenesetter hun det ordinære for å vise at ingenting i livet er ordinært. Untuned Bell er ute av pitch; ustemt i forhold til en majoritet, her åpnes et rom for refleksjon over annerledesheten og et ønske om deltakelse fra publikum.

 

 

Del dette prosjektet