Re:forest

Camille Norment, Øivin Horvei

 

Om

I verket Re:forest har Camille Norment og Øivin Horvei latt en del av det gamle universitetet, som er inkorporert i nybygget, bli overgrodd av subtropiske planter. I et ellers minimalistisk miljø er installasjonen som et glimt inn i et annet rom eller en annen tid. Den kan være et overgrodd monument fra en svunnen tid eller en science fiction-aktig by fra fremtiden.

Menneskeskapte strukturer dekt av vegetasjon er en del av fremtidsvisjonene i våre mest teknologisk avanserte samfunn. En symbiose mellom levende organismer og teknologi er forbundet med science fiction, men kan også være «science facts» i utviklingen av et bærekraftig samfunn.

En bokstavelig tolkning av tittelen Re:forest er at skogen gror igjen over menneskeskapt arkitektur og slik gjenerobrer landskapet. Men man kan også lese «Re:» som «Reply», altså at skogen utgjør et gjensvar på den geologiske epoken jorden nå sies å være inne i: antropocen. Navnet betyr «menneskets epoke» og viser til at det nå er menneskelig aktivitet som er mest avgjørende for hvordan jordens overflate og klodens systemer utvikler seg.

Re:forest er først og fremst et visuelt verk, men det virker også inn på luktesansen og akustikken. Verket påvirker dermed opplevelsen av stedet også før man ser det – som et forvarsel om noe.

Detaljer

Datering

2017

Kunstnere

Camille Norment
Øivin Horvei

Kategori

Vegginstallasjon

Teknikk og materiale

Planter montert på en vegg

Reference

KORO.007063