Plommetrærne på Alrek

Amber Ablett

 

Om

I Amber Abletts sosiale prosjekt, Plommetrærne på Alrek, plantes plommetrær som vil kunne høstes fra av alle innenfor og utenfor Alreks hagegjerde.

Alrek har en stor hage mot sørvest. Et mål for Alrek helseklynge har vært å koble sammen institusjonen og dens brukere med byen. Amber Ablett vil over tid skape et relasjonelt kunstprosjekt som går ut på å danne et fellesskap for å ta vare på, høste og dele oppskrifter fra fem plommetrær plantet i hagen. Gjennom prosjektet etableres relasjoner på tvers av disipliner og roller, det være seg studenter, ansatte og husets naboer. Plommetrærne er plantet ved grenselinjen til helseklyngens tomt. Grenenes blomster og frukter kan dermed plukkes både fra utsiden og innsiden av tomten. Plommer har vært dyrket i Norge siden 1200-tallet. På Vestlandet har det milde klimaet gitt gode forhold for plommedyrking. Dermed er plommer blitt en del av den norske matkulturen, i syltetøy, kaker og vin. Prosjektet vil samle inn, tilgjengeliggjøre og på sikt tilberede plommeoppskrifter fra deltagere og bidragsytere i prosjektet. Den langsomme syklusen som følger plommedyrkningen kan påminne om den sakte, stabile og jordnære utvikling av læring og forskning som skal foregå i bygget.

I venterommet i underetasjen er det plassert en treboks i kryssfiner. Den inneholder en laserskåret treplakat som informerer om prosjektet og en loggbok for deltagerne.

Plommesorter: Opal, Victoria, Reeves og d’Oullin

På nettsiden Plommetrærne på Alrek kan du følge utviklingen av prosjektet gjennom tekst og tidlinje, og se flere bilder.

Ved å følge instagramkontoen @plommetraerne_pa_alrek kan du se flere bilder og få informasjon om workshops eller andre arrangement tilknyttet prosjektet.

Onsdag 6. september arrangeres den siste workshopen knyttet til prosjektet, som markerer avslutningen.

email: plumtree@alrek.no

Detaljer

Datering

2023

Kunstner

Amber Ablett

Kategori

Relasjonell kunst, Workshop, Interaktiv kunst, Temporært, Beplantning

Teknikk og materiale

Beplantning og ta vare på 5 plommetrær, høste og dele plommeoppskrifter mellom studenter, ansatte og husets naboer

Mål


Lengde: 15m
Areal: 50cm2

Reference

KORO.007907