Modellbord – Etter snøfall

Leonard Rickhard

 

Om

Maleriet viser en modell av en fabrikkliknende ansamling bygninger på et bord. Modellbordet er plassert midt i maleriet, men linjene viser til et forsvinningspunkt utenfor flaten.  Rickhards malerier formidler en særegen ro og balanse. I Modellbord – Etter snøfall skapes denne stemningen av de dempede, vinterlige fargeflatene og den nærmest matematiske komposisjonen.

Modellbord – Etter snøfall viser en tematisk kompleksitet som også går igjen i Rickhards univers. Den er knyttet til menneskets betingelser mellom naturen og bestrebelsene på å organisere livet ved hjelp av systemer og tekniske innretninger.

Maleriet er en del av en serie hvor alle bildene har undertittelen Etter snøfall. Det tvetydige og absurde i at snøen ligger over en modell i stedet for et utendørs landskap, kan virke urovekkende, men også forunderlig og humoristisk. Kombinasjonen av den rolige atmosfæren med det nærmest påtrengende, ikke så lett forståelige motivet, aktiviserer tilskueren. Bildet lar seg ikke låse bildet i én fortolkning.

Detaljer

Datering

1995

Kunstner

Leonard Rickhard

Kategori

Maleri

Teknikk og materiale

Oljemaling på lerret

Mål


Høyde: 215.4cm
Bredde: 215cm

Reference

KORO.006317