Kistefjellet

Elin T. Sørensen, Erle Stenberg

 

Om

Bruken av blanke og skinnende materialer kan knyttes til en klassisk kunsttradisjon som et uttrykk for det vakre og strålende. I tradisjonell forstand er metaller som kopper forbundet med høyverdig kunst. I kontrast kan det å ta vare på småpenger knyttes til småsparerne; det er for eksempel ikke så lenge siden det var vanlig å legge til side småmyntene for å spare til bryllupssko.

I veggtegningen er myntene lagt i et mønster basert på Strange Attractor-diagrammet fra kaosteori, som beskriver dynamiske systemer hvor en orden utvikles over tid. Formspråket er energisk og aktivt, mønsteret virvles så å si opp på veggen til en visuell metafor for det økonomiske kretsløpet.

Skulpturen er laget som en modell av de topografiske linjene til det kjente landmerket Kistefjellet ved Senja i Lenvik kommune. Navnet kommer trolig av formen som ligner en kiste. Det passer også perfekt som tittel på dette kunstverket som er laget spesielt for en etat som vil vite hvor mange penger du har «på kistebunnen».

De sirkulære og organiske formene gjentas i både veggtegningen og skulpturen slik at de to delene oppleves som en helhet.

I forbindelse med at Skatteetaten Tromsø flyttet til nye lokaler har Kistefjellet fått nytt utstillingssted ved UiT, nærmere bestemt Handelshøgskolen Breivang, tidligere husmorskole.

Detaljer

Datering

2006

Kunstnere

Elin T. Sørensen
Erle Stenberg

Kategori

Installasjon, Vegginstallasjon, Rominstallasjon, Readymade, Metall

Teknikk og materiale

50-øringer og epoxylim

Mål


Høyde: 380cm
Bredde: 400cm

Reference

KORO.005504