change my way of seeing seeing is about thinking

A K Dolven

<em>change my way of seeing seeing is about thinking</em>, A K Dolven. Photographer: Thierry Bal
 

Om

Det er montert 272 malerier på veggen. Motiva får tankane til både det nordnorske landskapsmåleriet og den modernistiske tradisjonen. Med nokre få unntak er måleria haldne i ein dus palett som gir inntrykk av at lyset kjem innanfrå. Ein stein på 19 tonn, opphavleg funnen i fjæra, er plassert under bileta. Verket set i scene eit stille landskap med open himmel.

Alle dei fire delane av Dolven sitt prosjekt jeg fant jeg fant – alt er ikke som du tror det er ser du spelar på det som er funne: funne stemmer, funne lys, funne stein, funne fotografi og funne historier. Objekta er lokalt forankra og har ei poetisk og undersøkande tilnærming til korleis vi stiller oss til fortida, forfedrane våre, kultur, lys og natur.

Olje på aluminium og naturstein.

Detaljer

Datering

2014

Kunstner

A K Dolven

Kategori

Installasjon

Teknikk og materiale

Olje og gesso malt på aluminiumsplater som er montert på steinplater

Mål


Høyde: 5.8m
Bredde: 9.7m
Dybde: 6mm

Reference

KORO.006796

Presentasjon av kunstneren

Kunstner A K Dolven er bosatt i London og Lofoten og arbeider innenfor flere medier. A K Dolven, utdannet i Paris og Oslo, anses som en av Norges mest anerkjente kunstnere nasjonalt og internasjonalt og har stilt ut – og er representert på en rekke sentraleinstitusjoner og samlinger verden over. I 2004 var hun Festspillkunstner i Bergen og hennes verk Engeler permanent plassert i uterom i Lodz, Derry, Berlin og Henie-Onstad Kunstsenter i Oslo.A K Dolvens arbeider omhandler blant annet scener fra hverdagslivet. I disse arbeidene iscenesetter hun det ordinære for å vise at ingenting i livet er ordinært. Untuned Bell er ute av pitch; ustemt i forhold til en majoritet, her åpnes et rom for refleksjon over annerledesheten og et ønske om deltakelse fra publikum.