Årstider (polym. ultramarine)

Harald Fenn

 

Om

Harald Fenn har laget et en serie på femten bilder til Teorifagbyggets «Stille rom», som representerer en livssynsnøytral og stille sone på universitetsområdet. Disse befinner seg i spennet mellom flere ulike maleritradisjoner. Maleriene kan sees som rene nonfigurative komposisjoner, men de kan også sees i forlengelsen av landskapsmaleriet. Bak malerienes presise, loddrette striper, kan vi for eksempel skimte liksom utviskede landskaps- eller skyformasjoner. Ved å variere fargebruk og lysintensitet, skaper kunstneren stemningsskifter mellom de enkelte bildene som kan assosieres til årstidenes vekslinger eller til ulike tidspunkter på døgnet.

Tittelen Polymer, som kan oversettes med mangeleddet, henspiller på at bildene tilsammen skaper en slags kjede med mange variasjoner over samme tema.

Detaljer

Datering

2004

Kunstner

Harald Fenn

Kategori

Maleri, Oljemaling

Teknikk og materiale

Oljemaling på plate

Mål


Bredde: 53cm
Høyde: 48cm

Reference

KORO.005828

Presentasjon av kunstneren

Harald Fenn er kunstfaglig rådgiver og prosjektansvarlig for store statlige prosjekter som Minnesteder etter 22. juli, Kunsthøgskolen i Bergen og Campus Ås. Han har nærmere 20 års erfaring som konsulent for KORO i ulike kunstprosjekter. Fenn er billedkunstner, og har også selv utført kunstprosjekter i offentlige rom. Han er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi.