Skulpturen The Study av Steinar Haga Kristensen forestiller et menneske som kysser en menneskelignende figur eller form. Foto: Niklas Hart.
Aktuelt

God jul

Med Steinar Haga Kristensens skulptur The Study ønsker vi alle en varm og god julehøytid.

Skulpturen The Study (2020) er en del av kunstprosjektet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Hele 21 kunstnere har skapt kunst spesielt til nye Veterinærhøgskolen (NMBU) og Veterinærinstituttet. Steinar Haga Kristensen er en av dem.

The Study forestiller et menneske som kysser en menneskelignende figur eller form. Kysset kan leses som et hint til menneskets umettelige søken etter kunnskap og viten og til hvordan vi stadig utforsker det ukjente, abstrakte og det vi ikke helt forstår for å bli klokere.

The Study sett fra skogholtet i Nordskogen. Foto: Niklas Hart

Skulpturen, som er hugget ut av larvikitt, er plassert i skogen ved Ås gård. Med sin plassering inngår den i en utendørs kunstvandring, som fra og med 2020 strekker seg gjennom hele Campus Ås og fram til Carl Nesjars vann- og isskulptur utenfor Aud Max.

Steinar Haga Kristensens har en allsidig kunstnerisk praksis. Han har blant annet arbeidet med maleri på lerret og mur, større installasjoner, video, performance og skulptur. Han refererer ofte til både kunsthistorien og samtiden i sine mangetydige kunstverk. I 2021 mottok Haga Kristensen Lorck Schive Kunstpris.

Utsnitt av skulpturen i vinterskrud. The Study (2020), Steinar Haga Kristensen. Foto: Niklas Hart

Vil du oppsøke skulpturen og de andre verkene på Campus Ås?
Klikk deg inn på kartet under, last ned en pdf eller bruk en feriedag i jula på å oppleve kunsten der den er – på det ærverdige campusområdet på Ås.