Chi Squared av Ole Lislerud er basert på en MR-skanning av hans eget hode. Bildet er forstørret og overført til en glassplate. Oppå bildet har han lagt symboler og ligninger på flere lag av glass. Hva som trer sterkest frem, vil avhenge av hvilken etasje man ser glassgulvet fra.
Kraniet med hjernen representerer menneskets evne til å stille spørsmål, forske og resonnere. Det andre dominerende symbolet i verket er formelen Chi Squared (på norsk chi-/kji-kvadrat), som brukes til å bestemme om det er forskjell mellom observert og forventet frekvens av to datasett.
De matematiske ligningene i komposisjonen er hentet fra sannsynlighetsberegninger for issmeltingen i Arktis, gjort ved NTNU. Uavhengig av om man forstår ligningene, skaper de en visuell dynamikk som illustrerer spørsmål som: Hvem er vi? Hvor går vi? Hva gjør vi med planeten vår?
Gridmønsteret i platina som binder komposisjonen sammen, er basert på spor hentet fra rotteeksperimentene til Edvard og May-Britt Moser, hjerneforskerne fra NTNU som fikk Nobelprisen i medisin i 2014. Det trønderske førstepersonspronomenet Æ symboliserer forskjellen ett enkelt individ kan gjøre i verden. I motsatt hjørne finner vi symbolet +2, som representerer FNs klimapanels mål om å begrense den gjennomsnittlige globale temperaturstigningen til to grader.
Verket illustrerer at vitenskapen ikke gir endelige svar, men er en pågående prosess der tankeverdenen brynes mot den observerte virkeligheten. Chi Squared antyder et uendelig univers med uendelige utfordringer.