Nord universitet, Blått bygg

KORO er i gang med å realisere et nytt kunstprosjekt for Blått bygg ved Nord Universitets campus i Bodø. Det nye bygget skal bane vei for fremtidens læringsmiljø og bidra i forskningen om bærekraftig hav og helse.

Innvendig. Illustrasjon av HENT.

Om prosjektet

Blått bygg skal huse nye og avanserte laboratorier, forelesningssaler og undervisningslokaler for biovitenskap og akvakultur. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Det nye bygget er ment å sette universitetet i stand til å styrke den marine og helsevitenskaplige kompetansen i Nord- Norge.

Prosjektet omfatter nybygg for fakultet for biovitenskap og akvakultur, og ombygging av eksisterende lokaler for fakultet for sykepleie- og helsevitenskap. Totalt vil Blått bygg være på ca. 8400 kvadratmeter, mens ombygging og rehabilitering av eksisterende areal er på 1680 kvadratmeter.

Byggestart er våren 2022, og forventet ferdigstillelse er sommeren 2024 for det nye laboratoriebygget og sommeren 2025 for ombyggingsdelen av prosjektet.

Kunstnerne Sebastian Makonnen Kjølaas og Siri Hjorth er i ferd med å planlegge og gjennomføre et omfattende kunstprosjekt.

Nærmere informasjon om kunsten publiseres ved ferdigstillelse.

Detaljer

Adresse

Universitetsalléen 11, 8049 Bodø

Fylke

Nordland

Planlagt ferdigdato

30.06.2024

Prosjektansvarlig og kurator

Kristine Jærn Pilgaard

Arkitekt

HENT AS v/Arkitema AS

Byggherre

Statsbygg

Kunstnere

Sebastian Makonnen Kjølaas
Siri Hjorth

¨
Varighet

Permanent

Tilgjengelighet

Tilgjengelig for publikum

Program

Kunst til statens nybygg