Foto: Maren Michaelis
Aktuelt

Ny leder for formidling og kommunikasjon

Maria Havstam er ny leder for seksjon for formidling og kommunikasjon

Maria Havstam har lang erfaring fra samtidskunstfeltet, og kommer til stillingen i KORO fra Galleri F 15 og MOMENTUM Nordisk biennale for samtidskunst.

– Vi er svært fornøyde med å ha fått Havstam i KOROs ledergruppe, med ansvar for en del av vår virksomhet der det forventes mye av oss, sier KOROs direktør Sigurd Sandmo.

– Hun er en sterk fagperson med mye erfaring og kompetanse på akkurat dette feltet. Vi ser frem til å introdusere henne for prosjekter og samarbeidspartnere i tiden som kommer, sier Sandmo.

Havstam har i flere år vært leder av kunstfaglig avdeling ved Galleri F15, med ansvar for program, formidling og kommunikasjon. I tillegg har hun bakgrunn som prosjektleder og kurator, og har jobbet i universitetssektoren som lærer i kulturstudier.

Hun er utdannet cand.philol i kulturstudier fra universitetet i Sør-Øst Norge og skrev sin hovedfagsoppgave om avantgardens utfordring av utstillingsrommet.  

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet i KORO og til å samarbeide med dyktige fagfolk internt og gjennom KOROs prosjekter, sier Havstam. – Å få arbeide med formidling av kunst i offentlige rom er givende fordi kunsten er koblet direkte til samfunnet. I KOROs samfunnsoppdrag finnes et stort potensiale til å skape engasjement hos et bredt og mangfoldig publikum over hele landet. 

Stillingen ble lyst ut før sommeren, og det var 25 søkere. Maria Havstam startet i jobben 1. oktober 2022.