Kunstverket Sweat av Tanya Busse er et av tre fotografier innkjøpt til Institutt for lærerutdanning og pedagogikk i Tromsø i 2020. Alle motivene har det samme frosne, abstraherte uttrykket.
Aktuelt

God jul!


Med et motiv som minner om islagte landskap og snøkrystaller, ønsker vi alle en varm og god julehøytid

Kunstfotoet Sweat er laget av Tanya Busse, og ble i 2020 en del av kunstsamlingen ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø. Det inngår i et større kunstprosjekt til Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, hvor det ble kjøpt inn tre motiver fra Busse, Blood, Sweat og Tears. Titlene refererer ganske enkelt til det vi ser i bildene, nemlig kroppsvæskene blod, svette og tårer. Væskene er forstørret mange ganger gjennom et mikroskop. Forstørringen fører til en abstrahering der motivet kan minne om islagte landskaper fotografert fra lang avstand, eller snøkrystaller.

Tanya Busse (f. 1982) er en kanadisk billedkunstner bosatt i Tromsø, der hun blant annet har utmerket seg med sosiale kunstprosjekter og gjennom arbeidet med visningsstedet Small Projects og forlaget og distributøren Mondo Books. Busse er utdannet ved Nova Scotia College of Art and Design i Halifax, Canada, og fullførte mastergraden ved Kunstakademiet i Tromsø. Hun jobber hovedsakelig med installasjon og fotografi.

Her er de to andre fotografiene i Busses serie til UiT:

Tears, Tanya Busse, 2020
Blood, Tanya Busse, 2020