Åsane sykehjem

Hordaland kunstsenter utlyser på vegne av Bergen kommune oppdrag som kunstkonsulent for Åsane sykehjem.

Det skal bygges et nytt sykehjem med 10 avdelinger/100 plasser bak eksisterende Midtbygda sjukeheim, like ved Åsane senter. De to byggene skal bindes sammen med en korridor.

Det nye sykehjemmet skal være tilpasset beboere med demens. Det blir tilrettelagt med vandrerunder rundt kjernene (rom som ikke krever dagslys) inne på avdelingene.

Avdelingene er plassert i fire bygningskropper bundet sammen med et felles sentralt areal med heis, trapp og  sittegrupper. Felles møterom og aktivitetsrom ligger i tilknytning til dette sentrale areal. Alle de 10 avdelingene har egne fellesarealer; stue, spiserom og kjøkken.

På plan 1 er det et stor inngangsparti. I tilknytning til dette ligger det et stort felles møterom, frisør og fotpleie. For øvrig er det administrasjon, garderober, varelevering og tekniske rom på dette planet. På plan 2 og 3 er det fire avdelinger, og på plan 4 er det to avdelinger, samt takterrasse. Sykehjemmet får et utvendig adkomsttorg (mot nordøst) og to større hageområder (en mot sørvest og en mot nordvest).

Det er satt av kr. 3000 000,- til kunst på institusjonen. Kunstkonsulentens honorar/godtgjørelse settes til 10-15% av kunstbudsjettet.

Kunstkonsulent vil fungere som leder av kunstutvalget, hvor Bergen kommune, utbygger, arkitekt, bruker med flere vil være representert. Kunstkonsulent må kunne arbeide selvstendig og ha gode samarbeidsevner. Erfaring fra kunstprosjekter ved sykehjem, omsorgsboliger, eller annen erfaring fra arbeid i omsorgssektoren er en fordel.

Arbeidet i kunstutvalget vil starte så snart som mulig.

Faktaopplysninger om byggeprosjektet:

Størrelse/arealer: 10385 m2

Funksjon: Sykehjem (100 sengers)

Arkitekt: Katja Dorsch, Nordic – Office of Architecture

Fremdrift: Oppstart samspill/forprosjekt febr./mars 2019, byggestart våren 2020, ferdigstillelse vår/sommer 2022

Byggekostnad: kr. 375 mill.

Eiendom: gnr/bnr 188/219

Adresse: Ikke registrert ennå, men dette er naboeiendom til Midtbygda sjukeheim som har adresse Åsane Senter 1, 5116 Ulset

Fylke

Hordaland

Prosjektadresse

Åsane senter 1
5116 Ulset
Hordaland
Norge
Se i Google Maps

Utlyser

Hordaland kunstsenter

Utlysers adresse

Klosteret 17
5006 Bergen

Kontaktperson

Bjørn-Henrik Lybeck

Telefon

92147083

Prosjektbudsjett

3 000 000 NOK

Søknadsfrist

23.04.2019