Se kunst fra sykkelsetet

KORO inviterer til kunstomvisning på sykkel i Oslo, lørdag 19. august kl. 12.00.

Ta med sykkel – og møt opp ved hovedinngangen til Operaen og se kunst fra sykkelsetet sammen med formidlingsansvarlig Ellen Marie Fodstad. Arrangementet er gratis, og alle som kan sykle er hjertelig velkomne! Foto: KORO

Tid: lørdag 19. august kl. 12.00
Sted: oppmøte på plassen utenfor hovedinngangen til Operaen

KORO inviterer deg, din familie og venner til å være med vår formidlingsansvarlige Ellen Fodstad på en sykkeltur i Oslo hvor vi skal oppleve ulike offentlige kunstprosjekter rundt om i byen i rolig tempo.

Arrangementet er gratis og alle som kan sykle er hjertelig velkomne!

Sykkelturen vil ta utgangspunkt i Kunstvandring i Oslo som er en guide til et knippe offentlige, godt synlige kunstprosjekter i hovedstaden. Blant kunstverkene vi vil stoppe ved, er She Lies/Hun ligger av Monica Bonvicini, Grass Roots Square av Do Ho Suh, This is It av Gardar Eide Einarsson og Recombinant place: Cloaked mirror body, av Knut Åsdam.

Vi vil snakke om de ulike verkene, kunstnerne og hvorfor verkene er plassert akkurat der. Mellom hvert stopp sykler vi i rolig tempo og opplever byen.

Arrangementet er gratis. Ta med sykkel – og møt opp ved hovedinngangen til Operaen kl. 12.00. Alle som kan sykle er hjertelig velkomne! Omvisningen varer i cirka en time. Registrer gjerne deltagelsen din her, så får vi oversikt over hvor mange som kommer.

Du kan lese mer om verkene vi skal besøke i kunstguiden. Guiden er laget for å brukes med mobiltelefon; man kan følge en rute på kart og samtidig lese om de ulike verkene man passerer underveis. Informasjonen i guiden er også tilgjengelig i PDF-format, slik at den som ønsker det kan ta med seg en minibrosjyre i hånden.

Hvorfor gjør vi dette?
I 2017 er det 40 år siden KORO ble etablert, og vi gjennomfører en ekstra satsing på formidling av verkene i vår store samling av kunst i offentlige rom. KORO – eller Utsmykkingsfondet for nye statsbygg, som organisasjonen opprinnelig het – ble vedtatt opprettet av Stortinget den 30. november 1976 og virksomheten ble etablert i 1977. I løpet av de 40 årene som er gått, er det blitt laget kunst til offentlige bygninger og uterom i stort omfang, og statens samling av kunst i offentlige rom er blitt en viktig del av den norske kunstarven. Den er lokalisert til cirka 1000 ulike steder – innenlands og utenlands – og den inneholder betydningsfulle arbeider av sentrale norske og internasjonale kunstnere. Hvert år suppleres den med nye kunstverk fra et hundretalls billedkunstnere, kunsthåndverkere og kunstfotografer.

Har du spørsmål? Kontakt Ellen Marie Fodstad som er formidlingsansvarlig for KOROs førtiårsjubileum og jobber for at flest mulig skal kunne oppleve kunst av høy kvalitet i offentlige inne- og uterom over hele landet.

Arrangør

KORO

Sted

Kirsten Flagstads Plass 1

Dato / Tidspunkt

19.08.2017 12:00

Del denne artikkelen