Omvisning i den nye kunsten i Akrinn, Campus Kalvskinnet

.

Akrinn er NTNU sitt nye bygg på Campus Kalvskinnet hvor byens teknologistudenter holder hus. Navnet er norrønt for åker og er det gamle stedsnavnet for dette området. Den 28. mars ble bygningen og syv nye kunstverk offisielt innviet.

Torsdag 20. april kl. 18.00 inviterer KORO i samarbeid med Trøndelag senter for samtidskunst til en gratis og åpen omvisning for å se de nye kunstverkene. Omvisningen blir ledet av kunsthistoriker Margrete Abelsen og kunstfaglig prosjektleder Reidun Bull-Hansen.

På hver sine måter inviterer kunstverkene til refleksjon rundt miljøspørsmål, biologiske prosesser og teknologisk utvikling. Omvisningen tar sikte på å gi en grundig presentasjon av hvert enkelt verk og sammenhengen mellom dem. Omvisningen vil også gi en kort introduksjon til kunstplanen og hvilke føringer som ligger til grunn for de ulike kunstprosjektene.

Verk av følgende kunstnere inngår i Akrinn:

Chi Squared av Ole Lislerud.

Organisme av Inge van der Drift.

Re:forest av Camille Norment og Øivin Horvei.

Eyes as Big as Plates av Karoline Hjorth og Riitta Ikonen

7 meter av Lars Skjelbreia

Holograms of Ecolonia av Carolina Jonsson

Cryptogami av Christine Ödlund

Utfyllende presentasjon om bygget og de enkelte verkene finnes her.

Omvisningen skjer torsdag 20. april kl. 18.00 – 19.30. Oppmøte ved hovedinngang i Sverresgate 12. Den gjennomføres på norsk, er gratis og åpen for alle.

Påmelding til Trøndelag senter for samtidskunst innen 18. april: formidling@samtidskunst.no eller ring 73524910. www.samtidskunst.no

Se byggingen av Akrinn på 1 minutt!

Arrangør

Trøndelag senter for samtidskunst og KORO

Sted

Sverresgate 12, NTNU

Dato / Tidspunkt

20.04.2017 18:00 - 19:30

Del denne artikkelen