Jonas Dahlbergs kontrakt avsluttes

KORO har i dag fått beskjed fra Kulturdepartementet om at kontrakten med Jonas Dahlberg om utforming av minnestedene etter 22. juli i Hole og Oslo skal sies opp i sin helhet. Samtidig er også KOROs oppdrag om gjennomføring av minnestedene avsluttet.

– Dette må vi forstå som at ambisjonen om å bruke kunst i minnestedene er erstattet med andre løsninger. Dette er etter min oppfatning synd, siden gode kunstverk nettopp kan spille en svært viktig rolle i langsiktig, kollektiv sorgbearbeiding og minnesarbeid, sier Svein Bjørkås, direktør i KORO.

På en pressekonferanse tidligere i dag informerte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner om at regjeringen har besluttet at det nasjonale minnestedet i Hole kommune skal etableres ved Utøyakaia, og at det nå er Statsbygg som vil ha ansvar for prosessene med minnestedene.

– Hvis minnestedene ikke skal ha et kunstnerisk uttrykk, er det ikke naturlig at KORO leder arbeidet med utforming, forankring og realisering, sier Bjørkås.

I februar 2012 ble svenske Jonas Dahlberg utpekt som vinner av konkurransen om utforming av de tre nasjonale minnestedene etter 22. juli, etter en internasjonal prekvalifisering og en lukket konkurranse.

For mer informasjon om prosessen rundt minnestedene, se Fakta: Minnesteder

Fra Kulturdepartementet: Endrede planer for minnesteder etter 22. juli

 

 

 

Del denne artikkelen